Is acupunctuur voor afvallen iets voor jou?

Op zoek naar een acupuncturist in Amsterdam die je kan helpen met afvallen met behulp van acupunctuur? Dr. Debby de Haas is een ervaren arts en acupuncturist. Zij wil je graag op een empathische manier te begeleiden en te ondersteunen bij je gewichtsverlies. Dit kan met acupunctuur in haar praktijk in Amsterdam, dichtbij het Oosterpark en het Onze Lieve Vrouwengasthuis.

Traditionele Chinese geneeskunde en moderne geneeskunde kunnen samen helpen om af te vallen. Dat werkt extra goed.

 

Voordelen van acupunctuur bij afvallen

 • Gewichtsverlies: 1 kg per week (bij een juist dieet)
 • Wekelijkse begeleiding
 • Zoveel eten als je wilt
 • Zonder honger
 • Gezond eten
 • Begeleiding bij emotie eten
 • Ook ’s avonds spreekuur
 • Traditionele acupunctuur en oor acupunctuur

 

Wat zijn de oorzaken van overgewicht?

 • Ongezonde voedingsgewoonten
 • Gebrek aan lichaamsbeweging
 • Genetica
 • Psychologische factoren (emotioneel eten)
 • Medicatie zoals o.a tegen depressie
 • Hormonaal zoals schildklierproblemen, suikerziekte enz

 

De benadering van afvallen met acupunctuur

De essentie van afvallen in de westerse geneeskunde zijn voedingskeuzes (calorieën) en meer bewegen. Gewicht verliezen op door minder (calorieën) te eten is moeilijk vol te houden. Het is frustrerend om niet te mogen eten en honger te hebben. Als je vol houdt en je eet daarna weer gewoon dan kom je helaas weer aan.

Volgens de Chinese Geneeskunde is iets anders aan de hand. Afvallen met acupunctuur en Chinese geneeskunde is veel meer dan alleen je calorieën tellen. De spijsvertering en de energie wordt bevorderd met acupunctuur en met de juiste voeding.

Het is niet de bedoeling om zo min mogelijk maar vooral om het juiste te eten. Zowel met de acupunctuur als in de begeleiding wordt je geholpen met je emotie-eten.

 

Medische controle voor afvallen met acupunctuur

De allereerste acupunctuur behandeling begint met vragen worden over de gezondheid en het gewicht. Soms wordt er ook een lichamelijk onderzoek of een bloedonderzoek uitgevoerd. Natuurlijk word je ook gewogen.

 

De acupunctuur zelf om af te slanken

Bij de wekelijkse behandeling kan zowel traditionele acupunctuur op het hele lichaam als ooracupunctuur toegepast worden.

 

Het dieet bij afvallen met acupunctuur

In de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) wordt “damp” gezien als het echte probleem bij overgewicht. Het wordt veroorzaakt door teveel vocht en afvalstoffen in het lichaam. Het is een gevolg van een verzwakte spijsvertering en een ongezond dieet.

Het dieet is gericht op het verminderen van damp en het ondersteunen van de spijsvertering. Enkele voorbeelden zijn het vermijden van zoetigheid, zuivelproducten en koude voeding. Je ontvangt een voor jou specifieke eetlijst. Je mag zoveel eten als je wilt maar niet meer alle voedingsmiddelen eten.

 

Hulp bij emotie eten

Er is ook een praktische training voor omgaan met trek, emoties en dieperliggende behoeften. Je leert je behoefte te vervullen door de juiste handelingen. Indien dit niet mogelijk is, leer je om je negatieve gevoelens beter te verwerken. Dit geeft echte oplossingen zodat overeten niet meer nodig is.

 

Chinese kruiden en acupunctuur bij afvallen

Bij lichamelijke problemen die afvallen moeilijk maken, kan het helpen om ook Chinese kruiden te gebruiken.

 

Resultaat

Op deze manier afvallen met acupunctuur val je langdurig af zonder dat dit te moeilijk is. Het effect is 1 kg gewichtsverlies per week!

 

Wil je hulp?

Wil je hulp, vrijblijvende informatie over afvallen met acupunctuur of een kosteloos gesprek van 15 minuten? Bel 020 6651066 of klik hier.