Stoppen met roken lukt met acupunctuur

 

Dat geldt voor meer dan 80% van onze cliënten. Maar wat is roken nu precies?

Roken is een verslaving

Iedere roker heeft zijn eigen reden om te roken:

“Het ontspant me”
“Ik vind het lekker”
“Het is gezellig”
“Ik rook om me niet te vervelen”

Ondanks al deze argumenten, is er maar één ware reden om te roken: Roken is een verslaving.

Milde lichamelijke verslaving

Feiten: een tekort aan nicotine geeft een onrustig gevoel, lichte irritatie en onrust. Een uur na het roken, is de nicotine voor driekwart uit het bloed verwijderd. Na acht uur slapen is nauwelijks meer nicotine in het bloed aanwezig. Iedere roker kent en ervaart dagelijks de lichamelijke onthoudingsverschijnselen. Stoppen met roken geeft slechts enkele dagen tot weken lichamelijke verschijnselen. De lichamelijke verslaving is dus zeer mild.

Hardnekkige geestelijke verslaving

De illusie: de illusie van roken is dat roken de stress opheft en een prettig gevoel geeft.
De werking: na roken daalt de nicotinespiegel in het bloed. Dit geeft lichamelijke onthoudingsverschijnselen namelijk een lichte stress. Omdat er op dat moment niet gerookt wordt, ervaart niemand deze stress als het effect van roken. Vervolgens wordt er een sigaret opgestoken. De onthoudingsverschijnselen worden opgeheven en de stress verdwijnt. Het lijkt alsof roken stress opheft en gemoedsrust geeft.
De werkelijkheid: in werkelijkheid veroorzaakt roken stress en verlaagt het de gemoedsrust permanent. Iedere laatste maal roken veroorzaakt stress die het noodzakelijk maakt om de volgende te roken.

Stoppen met roken

De moeilijke manier: stoppen met roken lijkt moeilijk door de illusie dat roken prettig is, gemoedsrust geeft en in moeilijke situaties zal helpen. Iedereen verlangt naar een prettig gevoel en met dit idee wordt er nog jaren naar roken verlangd.
De makkelijkere manier: stoppen met roken in de wetenschap dat dit slechts enkele dagen tot enkele weken milde onthoudingsverschijnslen geeft, is gemakkelijker. Dat is stoppen met roken acupunctuur.

Behandeling geestelijke verslaving

Individuele redenen om te roken zijn met behulp van een professionele derde vaak effectiever te ontrafelen dan zonder hulp. Het doel van deze therapie is het in kortere tijd volledig doorzien van alle mogelijke illusies omtrend roken.
Verder wordt u begeleid bij omgaan met trek, achterliggende verlangens en emoties door middel van een praktische training. U leert uw verlangens te vervullen door te handelen. Indien dit niet mogelijk is, leert u om uw gevoelens van frustratie e.a. te verwerken. Dit alles geeft vertrouwen in eigen kunnen zodat “roken” niet meer nodig is.

Behandeling lichamelijke verslaving

Acupunctuur beïnvloedt via het zenuwstelsel in de huid neurotransmitters (regelstoffen) in de hersenen. Met behulp van acupunctuur stoppen met roken zijn de lichamelijke onthoudingsverschijnselen te behandelen.

Resultaat

Het gemeten succespercentage is meer dan 80%.

Wilt u hulp bij stoppen met roken?

Voor hulp, verdere vrijblijvende informatie of een kosteloos kennismakingsgesprek van 15 minuten, bel 020 6651066 of klik hier.

 

Direct hulp bij stoppen met roken:
beluister gratis het ‘Stoppen met roken’-geluidsbestand.

Stoppen met roken audio

met Compass Integrative Medicine