Stoppen met roken lukt met acupunctuur

 
Ben je op zoek naar een acupuncturist om je te helpen met stoppen met roken met acupunctuur? Vind je het moeilijk of spannend om te stoppen? Als acupuncturist en verslavingsarts kan ik je helpen met acupunctuur en meer.

Tachtig procent stopt met roken bij mij in de praktijk met behulp van acupunctuur en enige begeleiding. Maar de oplossing start met te begrijpen wat er nu precies aan de hand is.
 

Hoe werkt een nicotine verslaving?

 
Rokers roken om allerlei verschillende redenen, zoals ontspanning, genot, verveling of vanuit andere drijfveren. Feitelijk hebben rokers maar één echte reden voor het gebruik van nicotine: roken is een verslaving.
 

Milde lichamelijke verslaving

 
Een tekort aan nicotine geeft een lichte irritatie en onrust. Maar een uur na het gebruik, is nicotine voor driekwart uit het bloed verwijderd. Na acht uur slapen is het nauwelijks meer in het bloed aanwezig. Iedere roker ervaart dagelijks zonder probleem deze lichamelijke ontwenningsverschijnselen bij het opstaan.

Geen nicotine meer gebruiken geeft maximaal de eerste weken lichamelijke verschijnselen. De lichamelijke verslaving is dus zeer mild.
 

Hardnekkige geestelijke afhankelijkheid

 
Het roken van nicotine geeft de schijn van stressverlichting en een plezierig gevoel. Maar dit klopt niet.

Na het roken daalt de hoeveel nicotine in het bloed langzaam. Dat geeft lichamelijke ontwenningsverschijnselen. Dit wordt ervaren als en lichte stress. Omdat er dan niet gerookt wordt, voel je dit niet als het effect van het roken.

Vervolgens wordt er een sigaret opgestoken. De ontwenningsverschijnselen verdwijnen en de stress ook. Het lijkt alsof nicotine stress opheft en gemoedsrust geeft. Het lijkt daarom een oplossing voor van alles en nog wat.

In werkelijkheid veroorzaakt nicotine stress en verlaagt het je gemoedsrust permanent. Iedere laatste maal roken veroorzaakt behoefte aan nicotine en stress. Dit maakt het noodzakelijk om de volgende sigaret op te steken.
 

Acupunctuur en stoppen met roken

 
Stoppen lijkt moeilijk als je denkt dat het je rust geeft en in moeilijke situaties helpt. Iedereen verlangt naar een prettig gevoel. Met dit idee kun je nog jaren naar een sigaret verlangen.

Het is veel makkelijker als je snapt dat stoppen maximaal een paar weken milde ontwenning geeft. Acupunctuur kan je hier goed bij helpen. De meeste mensen bij mij in de praktijk hebben na een week al veel minder trek.
 

Behandeling van je afhankelijkheid met acupunctuur

 
Met de hulp van mij als verslavingsarts kunnen alle schijn redenen om te roken vaak beter begrepen. Het doel van deze therapie is om alle je misvattingen over nicotine te doorgronden. Je krijgt hulp bij het omgaan met trek, onderliggende verlangens en emoties.

Dit bestaat uit praktische training. Deze training staat ook in een boek wat ik geschreven hebt. Het boek heet Stoppen met roken in vijf stappen: van trek naar gemoedsrust. Natuurlijk kan je dit boek zelf kopen maar je krijgt het gratis bij de behandeling.

In deze training leer je verlangens te vervullen door te handelen. Je leert ook hoe op een betere manier met frustratie om kan gaan. Dit geeft je vertrouwen in je eigen oplossingen en dat sigaretten niet meer nodig zijn.

Hugo Metsers schrijft in zijn voorwoord over dit boek en de behandeling:

‘Dankzij Debby de Haas ben ik erachter gekomen dat wat je verslaving ook is – of het nou om roken, drinken, eten, apathisch tv-kijken of wat dan ook gaat – je het doet om een werkelijke behoefte te verstoppen.
Ik kan iedereen aanraden de strijd met zichzelf heel concreet aan te gaan door in eerste instantie af te komen van de verslaving!’
Naast de ‘Vijf Stappen’ helpt acupunctuur om ontspannender en rustiger te worden waardoor je minder trek ervaart.

 

Behandeling lichamelijke verslaving met acupunctuur

Acupunctuur beïnvloedt de hersenen. Met behulp van acupunctuur zijn je lichamelijke ontwenningsverschijnselen goed te behandelen. Soms raad ik, afhankelijk van je situatie, ook andere middelen daarnaast aan zoals nicotine pleisters.

 

Resultaat

Meer dan 80% van de mensen is gestopt na de behandelingen.

 

Hoeveel behandelingen en hoe vaak?

Je krijgt één of twee keer behandelingen binnen een week. We praten over hoe het met je gaat en over de training. Natuurlijk krijg je ook acupunctuur.
Sommige mensen komen één of twee keer. De meeste mensen komen in ieder geval de eerst paar weken. Dit is afhankelijk van de eigen behoefte en hoe succesvol het in één keer gaat.

 

Kosten

De prijs van deze behandeling is gelijk aan die van andere behandelingen. Dit is inclusief mijn boek Stoppen met roken in vijf stappen: van trek naar gemoedsrust. Voor meer informatie over de kosten kijk hier.

 
 

Wil je hulp bij niet meer roken?

Voor een arts en acupuncturist om te stoppen met roken, bel 020-6651066 of klik hier. Voor hulp, verdere vrijblijvende informatie of een kosteloze kennismaking.

 
 
 

Gratis hulpmiddelen voor stoppen met roken

Stoppen met roken audio

met Compass Integrative Medicine

Download gratis