Vruchtbaarheid (IVF, ICSI, IUI ed.)

 

Volgens de WHO zoekt 15% van de stellen medische hulp bij zwanger raken. Onderzoek laat zien dat bij hen acupunctuur rondom de terugplaatsing de kans op succes bijna verdubbeld (OR 1.86). Vanwege mijn ervaring als arts in de gynaecologie behandel ik wekelijks vele vrouwen en paren die niet gemakkelijk zwanger worden.

Oorzaken onvruchtbaarheid

Er zijn vele bekende oorzaken van verminderde vruchtbaarheid maar er is ook vaak geen oorzaak te achterhalen. Waarschijnlijk is de hormonale huishouding dan niet optimaal.
Bij de behandeling kan hormonale ontregeling geregistreerd worden met een basale temperatuur curve. Deze laat bijvoorbeeld vaak zien dat de eisprong te laat plaats vindt, de fase na de eisprong te kort is of de temperatuur te laag. De behandeling wordt dan gericht op het verbeteren van de cyclus en hormonale huishouding. Met deze grafiek kunt u zelf gedurende de behandeling de verbetering zien.
Meestal is een IVF, ICSI of IUI succesvol als de basale temperatuur curve genormaliseerd is. Ook worden sommige vrouwen soms spontaan zwanger zonder medische ingrepen.

Behandeling

Het doel van de behandeling bij hormonale ontregeling is de eirijping te stimuleren, de doorbloeding van het endometrium (baarmoederwand) te verbeteren en stress te verminderen. Bijkomend voordeel van zo’n behandeling is vaak meer energie, minder bijwerkingen van de medische behandeling en meer ontspanning.
U kunt niet alleen terecht voor hormonale ontregeling maar ook voor een verminderde vruchtbaarheid met een bekende oorzaak zoals PCO, verminderde zaadkwaliteit ed.

Hiervoor krijgt u wekelijks acupunctuur, kruiden en vaak ook voedings- en leefstijladviezen. Het is het beste om een ruime tijd (8-12 weken) voor een medische behandeling al met acupunctuur te beginnen. U bent natuurlijk ook later welkom. Bij terugplaatsingen wordt er zo nodig ook in het weekend behandeld.

Wilt u meer weten over acupunctuur en zwanger worden?

Bel 020 6651066 of klik hier. Een eerste intake is kosteloos.