Werking van acupunctuur

Chinees

Volgens de Chinese geneeskunde worden ziekten veroorzaakt doordat de energiestromen in het lichaam uit balans zijn. Een deel van het lichaam wordt dan over- of onder-gestimuleerd. Een ziekte wordt genezen door de energiestromen te harmoniseren.

Met acupunctuur (maar ook Chinese kruiden) wordt geprobeerd de balans te herstellen. De acupuncturist kan door het aanprikken van acupunctuurpunten de energie in de meridianen (oppervlakkige rivieren van energie) stimuleren of remmen. De energie van de meridianen stroomt naar binnen naar de inwendige organen. Door via acupunctuur de meridiaanstromen te veranderen, probeert de acupuncturist het inwendige van de mens te beïnvloeden.

Westers

Wetenschappers toonden in 2010 aan dat in de stof adenosine in de huid verantwoordelijk is voor het pijnstillende effect van acupunctuur. Al in 2005 toonden wetenschappers van de universiteit van Southampton met behulp van “neuro-imaging” aan dat acupunctuur een specifiek effect in op de pijncentra van de hersenen heeft.

Voor hulp, verdere vrijblijvende informatie of een kosteloos kennismakingsgesprek, bel 020 6651066 of klik hier.